Dodatki do żywności
Przyjaciel czy wróg?


Żywność przetworzona zawiera ogromne ilości konserwantów, barwników, emulgatorów i innych dodatków. Dowiedz się które są szkodliwe dla Ciebie!


Popyt na żywność stale rośnie – wzrasta z roku na rok. Spowodowane jest to wzrostem ludności na świecie oraz zmniejszającym się obszarem uprawnym.


OFERTA SPECJALNA – RABAT 5%!
Tylko teraz test FoodChemicalScan 21 w cenie 425 zł

Wpisz kod rabatowy: DODATKIFCS21 i otrzymaj rabat!
Oferta ważna do 30.11.2017 r.


 

Wykonaj test w swoim mieście:


Teraz tylko 450 + 100 = 550 zł

Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + wysyłkę krwi na terenie Polski

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta oraz transport krwi od pacjenta terenie Polski do laboratorium

Teraz tylko 450 zł

Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21

Cena zawiera koszt badania i materiałów, pobranie krwi w jednej ze współpracującej z nami klinik CM Vimed w Warszawie lub Krakowie

Teraz tylko 450 + 500 = 950 zł

Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + międzynarodową wysyłkę krwi

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta, transport krwi od pacjenta do laboratorium


Zacznij od tego by przeanalizować jak się czujesz.
Czy dokuczają Ci takie choroby czy dolegliwości jak:


  • Nudności, zawroty głowy, palpitacje serca? – możliwa przyczyna – (E621 – Glutaminian Sodu) – produkty instant
  • Rak, zaniki pamięci, epilepsja, cukrzyca – możliwa przyczyna -(E951 – Aspartam) – coca cola, jogurty, płatki śniadaniowe, gumy do żucia, produkty typu “light”, słodziki
  • Rak, wysypka, bóle brzucha, nadpobudliwość, uczulenie na światło, zaburzenia płodności, zaburzenia funkcji wątroby i tarczycy, niszczy serce – możliwa przyczyna – (E127- Erytrozyna) – konserwowane wiśnie, czereśnie, koktajle owocowe, herbatniki, ciasto biszkoptowe, lukrowane wiśnie, osłonki na kiełbasy
  • Rak, astma, pokrzywka, podrażnienie żołądka – możliwa przyczyna -(E211 – Benzoesan sodu) – gotowe zupy, sosy, dipy, konserwy, przetwory owocowe i warzywne, napoje gazowane
  • Wysypka, pokrzywka, katar sienny, astma – możliwa przyczyna -(E414 – Guma arabska) – wyroby cukiernicze zwłaszcza kakaowe i czekoladowe, galaretki i polewy, guma do żucia, napoje bezalkoholowe, piwo, żywność bezglutenowa oparta na zbożach, żywność dla niemowląt
  • Podrażnienia przewodu pokarmowego – możliwa przyczyna -(E954 Sacharyna) – słodziki, napoje dla diabetyków
  • Demineralizacja kości i zębów – możliwa przyczyna -(E338 – Kwas fosforowy) – coca cola, napoje energetyzujące, konserwy, sery, wędliny pakowane próżniowo
  • Skórne zmiany alergiczne, astma – możliwa przyczyna – (E-142 Zieleń (S) brylantowa) – sosy, galaretki, lody, ciasta w proszku
  • Rak – możliwa przyczyna -(E320 – Butylohydroksyanizol (BHE) – tłuszcze i produkty tłuszczowe
  • Alergie i nowotwory – możliwa przyczyna – (E200 – Kwas sorbowy) – wyroby cukiernicze, lemoniada, chleb żytni, ciastka i pieczywo, pizza, skorupiaki, sok cytrynowy, wino, alkoholowy napój jabłkowy, zupy
  • Obniżenie poziomu witamin, silne odczuwanie kaca, wzmożone objawy alergii i astmy – możliwa przyczyna -(E221 – Siarczyn sodu) – polepszacz do chleba
  • Rak, zapalenie nerek, astma, bóle i zawroty głowy – możliwa przyczyna -(E249 – Azotyn potasu) – w peklowanych wędlinach i przetworach rybnych
  • Wymioty, krwawienia z przewodu pokarmowego, uszkodzenia nerek, alergie, nadpobudliwość u dzieci – możliwa przyczyna -(E129 – Czerwień Alllura) – w żelkach, ciastkach, galaretkach, napojach i płatkach zbożowych

Zadzwoń i zamów badanie: 22 307 90 61

Nasi konsultanci są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00-18:00


99% ludzi nieświadomie cierpi na to „podstępne schorzenie”!

Dowiedz się, co jest dla Ciebie pokarmem, a co trucizną.

Nietolerancja pokarmowa nie musi powodować natychmiastowych objawów. Reakcja może wystąpić nawet w ciągu 72 godzin po spożyciu produktu.


Stosowanie zbyt dużej ilości dodatków do żywności jest szkodliwe dla zdrowia.

Czym w takim razie jest dodatek do żywności?

To substancja chemiczna, która w normalnych warunkach nie może być spożywana samodzielnie jako żywność, ani nie może być stosowana jako składnik żywności mimo potencjalnych wartości odżywczych [Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 16 grudnia 2008r. w sprawie dodatków do żywności, Dz. U. WE L 354/16

Dodatkami do żywności nie są substancje:

  • mające na celu nadanie potrawie/produktowi określonego smaku lub aromatu,
  • pełniące funkcję żywieniową (np. substytuty witamin czy minerałów),
  • celowo używane w przetwórstwie, które występują jako pozostałości,
  • które niespełniają funckji technologicznych w produkcie końcowym.
  • Czego powinniśmy się w takim razie obawiać?
    Istnieje 5 grup substancji dodatkowych. Są to:

  • barwniki, oznaczone numerami od E 100 do E 199,
  • substancje konserwujące i regulatory kwasowości, oznaczone numerami od E 200 do E 299,
  • przeciwutleniacze i synergenty, oznaczone numerami od E 300 do E 399,
  • substancje zagęszczające, stabilizujące, emulgujące, stosowane na powierzchnię wyrobów, wypełniające, oznaczone numerami od E 400 do E 499
  • pozostałe substancje, oznaczone numerami powyżej E 500.

    Zadzwoń i zamów badanie: 22 307 90 61
    Nasi konsultanci są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00-18:00

    lub kup teraz FoodChemicalScan 21 online!


    Teraz tylko 450 + 100 = 550 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + wysyłkę krwi na terenie Polski

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta oraz transport krwi od pacjenta terenie Polski do laboratorium

    Teraz tylko 450 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21

    Cena zawiera koszt badania i materiałów, pobranie krwi w jednej ze współpracującej z nami klinik CM Vimed w Warszawie lub Krakowie

    Teraz tylko 450 + 500 = 950 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + międzynarodową wysyłkę krwi

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta, transport krwi od pacjenta do laboratorium

      Producenci żywności mają obowiązek informowania o dodatkach stosowanych w danej żywności, jedynie poprzez umieszczenie na etykiecie nazwy dodatku.

    • nazwę/numer E albo opis handlowy poszczególnych dodatków,
    • informację o zastosowaniu substancji „do żywności”, bądź jej „ograniczone stosowanie w żywności”, albo opis zamierzonego zastosowania danej substancji,
    • określenie specjalnych warunków przechowywania, bądź użytkowania (w razie potrzeby),
    • oznaczenie w celu ustalenia partii, bądź serii towaru,
    • wskazówki, niezbędne do prawidłowego stosowania substancji w środku spożywczym,
    • nazwę firmową wraz z adresem producenta, bądź sprzedawcy,
    • masę netto,
    • informacje, które określone są w tym rozporządzeniu oraz w załączniku III do dyrektywy 2000/13/WE w odniesieniu do wskazań składników zawartych w środkach spożywczych,
    • w przypadku mieszanin, należy podać wykaz wszystkich składników w kolejności malejącego udziału procentowego w masie całkowitej.

    Niestety w przypadku pojawienia się już utrudniających życie objawów niepożądanych reakcji pokarmowych, samo ich leczenie nie przyniesie pożądanych efektów, ale może wręcz okazać się szkodliwe.

    Tymczasem droga do wyeliminowania problemu jest prosta – prowadzi przez dietę! Aby jednak zmiany w menu były skuteczne, trzeba wiedzieć, które produkty powodują niepożądaną reakcję.

    Wg Rozporządzenia, istnieje obowiązek oznaczania dodatków do żywności etykietami zawierającymi:

  • nazwę/numer E albo opis handlowy poszczególnych dodatków,
  • informację o zastosowaniu substancji „do żywności”, bądź jej „ograniczone stosowanie w żywności”, albo opis zamierzonego zastosowania danej substancji,
  • określenie specjalnych warunków przechowywania, bądź użytkowania (w razie potrzeby),
  • oznaczenie w celu ustalenia partii, bądź serii towaru,
  • wskazówki, niezbędne do prawidłowego stosowania substancji w środku spożywczym,
  • nazwę firmową wraz z adresem producenta, bądź sprzedawcy,
  • masę netto,
  • informacje, które określone są w tym rozporządzeniu oraz w załączniku III do dyrektywy 2000/13/WE w odniesieniu do wskazań składników zawartych w środkach spożywczych,
  • w przypadku mieszanin, należy podać wykaz wszystkich składników w kolejności malejącego udziału procentowego w masie całkowitej.


  • Zadzwoń i zamów badanie: 22 307 90 61
    Nasi konsultanci są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00-18:00

    lub kup teraz FoodChemicalScan 21 online!


    Teraz tylko 450 + 100 = 550 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + wysyłkę krwi na terenie Polski

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta oraz transport krwi od pacjenta terenie Polski do laboratorium

    Teraz tylko 450 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21

    Cena zawiera koszt badania i materiałów, pobranie krwi w jednej ze współpracującej z nami klinik CM Vimed w Warszawie lub Krakowie

    Teraz tylko 450 + 500 = 950 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + międzynarodową wysyłkę krwi

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta, transport krwi od pacjenta do laboratorium


    FoodChemicalScan to laboratoryjna diagnostyka
    nietolerancji na 21 dodatków do żywności!


    1. Gluten pszenny
    2. Kwas acetylo-salicylowy
    3. Kwas askorbinowy E300
    4. Sorbinian potasu E202
    5. Benzoesan sodu E211
    6. Paraoksybenzoesan metylu E218
    7. Etylowanilina
    1. Węglan amonu E503
    2. Krem z kamienia nazębnego
    3. Lecytyna sojowa E322
    4. Pirofosforan sodu E450
    5. Alginian sodu E401
    6. Siarczan niklu
    7. Tartrazyna E102
    1. Erytrozyna E127
    2. Mączka chleba świętojańskiego E410
    3. Guma guar E412
    4. Pektyna E440
    5. Laktoza
    6. Pirosiarczyn sodu E223
    7. Kwas cytrynowy E330

    Jakie zagrożenia niosą ze sobą dodatki do żywności?


    • nadmierna chemizacja żywności
    • ryzyko wystąpienia reakcji niepożądanych
    • obciążenie organizmu substancjami chemicznymi

    Jakie reakcje niepożądane na substancje dodatkowe mogą wystąpić?

    • astma oskrzelowa
    • alergia pokarmowa
    • duszności
    • awersja pokarmowa
    • pokrzywka
    • nietolerancja pokarmowa

    Zadzwoń i zamów badanie: 22 307 90 61
    Nasi konsultanci są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00-18:00

    lub kup teraz FoodChemicalScan 21 online!


    Teraz tylko 450 + 100 = 550 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + wysyłkę krwi na terenie Polski

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta oraz transport krwi od pacjenta terenie Polski do laboratorium

    Teraz tylko 450 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21

    Cena zawiera koszt badania i materiałów, pobranie krwi w jednej ze współpracującej z nami klinik CM Vimed w Warszawie lub Krakowie

    Teraz tylko 450 + 500 = 950 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + międzynarodową wysyłkę krwi

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta, transport krwi od pacjenta do laboratorium


    Nietolerancje pokarmowe spowodowane są najczęściej przez spożywane codziennie produkty, takie jak: pszenica, mleko, jaja, olej, itp.

    Ale czy wiesz co jest do nich dodawane?

    Wiele produktów uzupełnianych jest żywnością z dodatkami, m.in. pieczywo, jogurty, sery, konserwy mięsne i rybne, przetwory owocowe i warzywne, napoje bezalkoholowe, wyroby cukiernicze, słodycze, koncentraty zup i sosów.

    Czy należy się bać dodatków?

    NIE, ale:


    • lepiej spożywać żywność jak najmniej przetworzoną
    • najwięcej „E” zawierają wędliny, słodycze, desery oraz napoje
    • im dłuższy termin ważności i im ładniej produkt wygląda, tym więcej w nim dodatków

    Dlaczego warto wybrać badanie FoodChemicalScan 21?


    FoodChemicalScan 21 wyróżnia się:

    • niezwykłą precyzją – ujawnia ukryty i szkodliwy wpływ produktów spożywczych,
    • kompleksowością – pozwala na wykonanie analizy morfologicznej, a nie ilościowej, dzięki czemu bada cały układ białokrwinkowy, nie tylko przeciwciała klasy IgG czy IgE, a wyniki nie są zniekształcone, jak podczas testów eliminacyjnych,
    • wiarygodnością – wyniki są wiarygodne i dokładne,
    • niespotykaną czułością – wykrywa wszelkie reakcje, jakie wywołuje dany produkt spożywczy,
    • wnikliwością – ocenia siłę reakcji na dane alergeny, a nie tylko stwierdza jej występowanie,
    • zakresem badania – analizuje 21 najczęściej spożywanych produktów spożywczych,
    • efektem terapeutycznym – pozwala wyeliminować przewlekłe stany zapalne (przyczyny chorób przewlekłych) poprzez wskazanie najbardziej odpowiednich dla danej osoby składników pożywienia,
    • skutecznością potwierdzoną w centrach medycznych w Stanach Zjednoczonych, w Europie i Azji.
    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21

    Nie zwlekaj!

    Zadzwoń i zamów badanie: 22 307 90 61
    Nasi konsultanci są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00-18:00

    lub kup teraz FoodChemicalScan 21 online!


    Jeśli obserwujesz u siebie jakiekolwiek symptomy nietolerancji pokarmowej, nie czekaj! Sprawdź jakich produktów musisz się wystrzegać, korzystając z testu FoodChemicalScan 21 i ciesz się zdrowiem!


    Teraz tylko 450 + 100 = 550 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + wysyłkę krwi na terenie Polski

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta oraz transport krwi od pacjenta terenie Polski do laboratorium

    Teraz tylko 450 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21

    Cena zawiera koszt badania i materiałów, pobranie krwi w jednej ze współpracującej z nami klinik CM Vimed w Warszawie lub Krakowie.
    Sprawdź adres na stronie vimed.pl

    Teraz tylko 450 + 500 = 950 zł

    Zamawiam badanie FoodChemicalScan 21 + międzynarodową wysyłkę krwi

    Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pobrania krwi do pacjenta, transport krwi od pacjenta do laboratorium