Odchudzanie w oparciu o geny do 2.5x bardziej skuteczne!


Bez efektu jo-jo. Pozbądź się nawet 20 kg w 3 miesiące.


Genetycznie spersonalizowany program odchudzania: Analiza 8 mutacji genetycznych, określenie przyczyn otyłości, indywidualny program odżywiania


Cena: 1 945 zł

Cena zawiera koszt badania oraz zestaw do pobrania DNA

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Dostępne także w pakiecie DNAnutriControl


Teraz tylko 1 945 + 100 = 2 045 zł

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pacjenta oraz transport zestawu od pacjenta terenie Polski do laboratorium

Teraz tylko 1 945 + 500 = 2 445 zł

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pacjenta, transport zestawu od pacjenta do laboratorium


Sprawdzony, naukowy program pomoże Ci pozbyć się zbędnych kilogramów


Geny stanowią fundament konstrukcji naszego organizmu. Badania naukowe wskazują, że 80% przypadków otyłości ma podłoże genetyczne. U niektórych osób dochodzi do wchłaniania zbyt dużej ilości tłuszczu, podczas gdy inni, mimo dwukrotnie większej zawartości tłuszczu w diecie, wchłaniają tylko jego niezbędną ilość.

Podobne zjawisko obserwuje się w przypadku węglowodanów. Optymalna ilość wysiłku fizycznego jest również uwarunkowana genami. Niektórym regularne ćwiczenia pomagają szybko schudnąć, natomiast u innych nie przynoszą oczekiwanych efektów.

Występowanie tych różnic jest uwarunkowane genetycznie, co wyjaśnia, dlaczego niektóre osoby mogą schudnąć, stosując dietę niskotłuszczową, a inne do osiągnięcia tego samego celu będą potrzebowały wysiłku fizycznego.



Genetycznie zindywidualizowana książka z przepisami


Jeśli okaże się, że tworzenie własnych planów żywieniowych jest zbyt czasochłonne, masz możliwość stworzenia genetycznie zindywidualizowanej książki z przepisami. Książka zawiera ponad 30 genetycznie spersonalizowanych codziennych menu i przekąsek oraz ponad 90 spersonalizowanych przepisów ze składnikami specjalnie dobranymi do Twoich potrzeb.


Genetycznie spersonalizowaną książkę z przepisami można zamówić tylko wraz z analizą genetyczną masy ciała, ponieważ informacje o Twoim profilu genetycznego metabolizmu są niezbędne aby utworzyć spersonalizowane przepisy. Jeśli ta informacja jest dostępna, książka z przepisach ułatwi Ci skuteczne odchudzanie lub utrzymanie masy ciała.


Zamawiam genetycznie spersonalizowaną książkę z przepisami!

3-fazowy program odchudzający gwarantuje długotrwałe efekty


  • Connector.

    Faza chudnięcia

    Dopóki masa ciała jest wyższa od masy docelowej, trwa faza chudnięcia. Należy podczas niej stosować się do odpowiednich zaleceń. Etap ten może stanowić pewne wyzwanie, ponieważ masa ciała szybko spada.

  • Connector.

    Faza adaptacji

    Po osiągnięciu masy docelowej rozpoczyna się faza adaptacji, trwająca 2 tygodnie. W tej fazie organizm stopniowo przyzwyczaja się do większej ilości kalorii.

  • Connector.

    Faza podtrzymująca

    Po stopniowym dostosowaniu dziennej ilości spożywanych kalorii rozpoczyna się faza podtrzymująca. Na fazę tę składa się prosty program ćwiczeń i nauka o tym, jaką żywność jeść i ile jej spożywać. Można się także dowiedzieć, w jaki sposób przestrzegać diety aby ustabilizować masę ciała bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw. Osoby mające pożądaną masę ciała i chcące dowiedzieć się, w jaki sposób zoptymalizować dietę mogą zacząć program od razu od tej fazy.

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Teraz tylko 1 945 + 100 = 2 045 zł

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pacjenta oraz transport zestawu od pacjenta terenie Polski do laboratorium

Teraz tylko 1 945 + 500 = 2 445 zł

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pacjenta, transport zestawu od pacjenta do laboratorium

NutriMe Weight Management


Jako dodatek do testu genetycznego Weight Sensor możesz zwiększyć sukces odchudzania lub ułatwić utrzymanie swojej wagi dzięki genetycznie spersonalizowanemu suplementowi NutriMe Weight Management. Opierając się na Twoim profilu genetycznym, redukuje on ilość kalorii przyswajanych z tłuszczu i węglowodanów pochodzących z pożywienia.

Razem z posiłkiem, redukuje kalorie!

NutriMe Weight Management, genetycznie spersonalizowany produkt medyczny pomaga przyspieszyć sukces podczas fazy redukcji masy ciała oraz w utrzymaniu optymalnej masy ciała. Produkt składa się z genetycznie dopasowanych komponentów, które redukują podaż kalorii z tłuszczów i/lub z węglowodanów.


Dowiedz się więcej o suplementacji

Na jakie pytania odpowiada raport?


Poniżej przedstawiamy listę pytań i przykładowych odpowiedzi

1. Spalanie węglowodanów czy tłuszczy?


Nasi najdalsi przodkowie byli zbieraczami. Żywili się m.in. korzonkami, roślinami, szarańczą, jajami. Dopiero około 3 milionów lat temu gatunek ludzki zaczął polować. Wraz z rozwojem osadniczego trybu życia i rozwojem rolnictwa
nasi przodkowie zjadali więcej zbóż. Geny dostosowały się do tych zmian, lecz niektórzy w dalszym ciągu byli genetycznie zaprogramowani do spożywania białka i tłuszczy. Spożycie dużych ilości węglowodanów prostych wiąże się u nich ze wzrostem masy ciała. Inni ludzie są klasyfikowani genetycznie, jako nastawieni na ich spalanie. Dla nich spożycie węglowodanów prostych nie wpływa znacząco na masę ciała, zaś tyją gwałtownie na diecie zawierającej duże ilości tłuszczy.

Wynik analizy: Osoba spalająca węglowodany

Czy przyczyną tycia są węglowodany?


w niewielkim stopniuw dużym stopniu 

Czy przyczyną tycia są tłuszcze?


w niewielkim stopniuw dużym stopniu 

Jaki jest najbardziej korzystny stosunek tłuszczy do węglowodanów w diecie?


nisko-węglowodanowanisko-tłuszczowa 
Ograniczanie spożycia tłuszczy: Indywidualne cechy genetyczne sprzyjają wchłanianiu większej ilości tłuszczy z pokarmu, niż ma to miejsce u innych ludzi. Z tego względu, ograniczenie spożycia tłuszczy jest w tym przypadku szczególnie skuteczną metodą odchudzania. Dodatkowo mamy do czynienia ze spowolnieniem metabolizmu, które także sprzyja rozwojowi otyłości. Oznacza to tycie w przypadku stosowania diety wysoko tłuszczowej. Szczególnie szybki przyrost masy ciała związany jest ze spożywaniem tłuszczy nasyconych i tłuszczy w konformacji trans, z niewielkim udziałem tłuszczy nienasyconych. Oznacza to konieczność ograniczenia spożycia tłuszczy, a w szczególności tłuszczy nasyconych i trans.
Rola węglowodanów niemal bez znaczenia: Indywidualne cechy genetyczne zapobiegają tyciu nawet w przypadku spożywania znacznego odsetka węglowodanów. Udział węglowodanów w diecie będzie miał niewielki wpływ na proces chudnięcia.
Białka stanowią zasadniczy składnik odżywczy, z którego organizm buduje mięśnie i inne tkanki. Białka zawierają także dużą ilość energii, więc wysokie spożycie białek może prowadzić do otyłości. Naukowcy nie znaleźli żadnych dowodów na to, aby cechy genetyczne wpływały na sposób użytkowania białek przez organizm. Tak więc, dieta zawierać będzie normalną ilość białka.
Dieta niskotłuszczowa: węglowodany mają w tym wypadku niewielki wpływ na masę ciała, lecz tłuszcze zawarte w diecie są bardzo skutecznie wchłaniane. Z tego względu, w tym wypadku należy zastosować dietę niskotłuszczową. Kalorie powinny pochodzić z poszczególnych składników pokarmowych w następujących proporcjach:

➤ 62-67% węglowodanów
➤ 19-21% tłuszczy
➤ 14-17% białek

2. Zdrowie i efekt „jo-jo”


Badania wykazały, że niektórzy ludzie po wdrożeniu diety powracają do swojej pierwotnej masy ciała znacznie szybciej, niż inni. Różnica ta regulowana jest genetycznie. Z tego względu niektórzy z nas muszą wykazywać się większą dyscypliną niż inni, aby utrzymać zdrową masę ciała. Dodatkowo, geny decydują o miejscach, w których tłuszcz jest odkładany.

Wynik analizy: genotyp słabego efektu „jo-jo”

Na ile silny jest efekt „jo-jo” u pacjenta?


słabysilny 
Indywidualny efekt „jo-jo” jest słaby, co oznacza powolny przyrost masy ciała w przypadku powrotu do starych nawyków po pomyślnie zastosowanej diecie. W tym wypadku utrzymanie optymalnej masy ciała będzie prostsze, niż u wielu innych ludzi.

Wynik analizy: genotyp ze słabym otłuszczenie narządów

Czy wokół narządów wewnętrznych odkłada się tkanka tłuszczowa?


w niewielkim stopniuw dużym stopniu 
Tłuszcz odkładający się na nogach, biodrach i pośladkach nie przydaje urody, lecz z punktu widzenia zdrowia jest znacznie bardziej niewinny, niż tłuszcz otaczający narządy wewnętrzne. W tym indywidualnym układzie genów organizm nie wykazuje tendencji do odkładania nadmiernej ilości tłuszczu wokół narządów wewnętrznych. Otyłość w tym wypadku nie ma tak silnie negatywnych skutków dla zdrowia, jak w przypadku osób z innym układem genów.

3. Analiza behawioralna


Geny kontrolują odczuwanie głodu i sytości. Ze względu na indywidualne różnice genetyczne, niektórzy ludzie czują silniejszy głód, gdy przez dłuższy czas nie spożywali jedzenia, niż inni. Geny mogą nas także zmuszać do spożywania większej ilości kalorii przy każdym posiłku. Indywidualna analiza genetyczna dała następujące wyniki:

Wynik analizy: genotyp ze słabym poczuciem głodu

Na ile intensywne jest odczucie głodu?


słabysilny 
Osoby z takim układem genów słabo odczuwają głód. Powoduje to, że ograniczenie spożycia kalorii (jedzenie mniejszej ilości pokarmu) staje się znacznie łatwiejsze.

Wynik analizy: genotyp silnego nasycenia

Na ile intensywne jest odczucie sytości?


słabesilne 
Uczucie nasycenia jest silniejsze niż u osób z innym układem genów. Pomaga to w unikaniu przejadania się i zachowaniu dłuższych przerw między posiłkami.

Wynik analizy: genotyp umiarkowanego poboru kalorii

Czy tendencja do spożywania diety wysokokalorycznej jest wynikiem uwarunkowania genetycznego?


w niewielkim stopniuw dużym stopniu 
Osoby z takim układem genów mają tendencję do spożywania posiłków zawierających nieco więcej tłuszczy i kalorii niż osoby z innym układem. Ta cecha genetyczna powoduje powstanie tendencji do spożywania większej ilości kalorii przy każdym posiłku. Z tego względu należy bardzo starannie przestrzegać przepisanej maksymalnej dziennej ilości kalorii.

Wynik analizy: typ sporadycznego podjadania

Czy chęć spożywania dodatkowych przekąsek ma podłoże genetyczne?


w niewielkim stopniuw dużym stopniu 
Zgodnie z badaniami, osoby o takim profilu genetycznym mają tendencję do spożywania mniejszej ilości posiłków, niż osoby z innym układem genów. Geny nie powodują w tym układzie pokusy podjadania.

4. Mięśnie kalorie i ćwiczenia


Organizm wymaga codziennie określonej ilości energii (kalorii), jako paliwa dla mięśni i narządów wewnętrznych. Gdy nie uzyskuje wystarczającej ilości kalorii z pożywienia, zaczyna produkować ją rozkładając zapasy tłuszczu, co z kolei prowadzi do spadku masy ciała. Niestety, ten sam proces prowadzi do rozkładu mięśni i innych tkanek, co jest zjawiskiem znacznie mniej pożądanym. Niektórzy ludzie mają cechy genetyczne umożliwiające ich organizmom bardzo skuteczne czerpanie energii z zapasów tłuszczu. Osoby takie szybko chudną pozostając na diecie niskokalorycznej. U innych cechy genetyczne utrudniają chudnięcie poprzez ograniczenie spożycia pokarmów. Indywidualna analiza genetyczna dała następujące wyniki:

Wynik analizy: genotyp niskiej utratu masy mięśniowej

Na ile intensywne jest odczucie głodu?


słabysilny 
Indywidualny układ genów czyni organizm szczególnie skutecznym w rozkładaniu tłuszczy, a nie mięśni. Dzięki temu nie trzeba wdrażać żadnych działań mających za zadanie ochronę masy mięśniowej.

Wynik analizy: genotyp kalorie i ćwiczenia

Jaka jest najskuteczniejsza strategia chudnięcia?


ograniczenie spożycia kaloriićwiczenia 
Ze względu na indywidualny układ genów, podczas ćwiczeń organizm w umiarkowanym stopniu czerpie energie ze spalania tłuszczu. Oznacza to, że ćwiczenia skutkować będą umiarkowanym spadkiem masy ciała, i umiarkowany program ćwiczeń jest przy takim profilu genetycznym wystarczający. Także umiarkowany efekt przyniesie wdrożenie diety niskokalorycznej, ponieważ organizm jest w stanie umiarkowanie dostosować się do takiej diety. Najlepszym rozwiązaniem w takim przypadku jest program odchudzający łączący ćwiczenia i dietę.

Raport 1000 produktów i ich zgodności z Twoim genotypem


  • ponad 1000 produktów spożywczych ocenionych zgodnie z indywidualnych profilem genetycznym
  • ostrzeżęnie przed określonymi alergenami pokarmowymi
  • lista mikroskładników dla wszystkich produktów spożywczych
  • łatwa do zaplanowania i zindywidualizowania dieta

Powyżej przykładowa strona z 40 stronnicowej części raportu poświęconej alergenom. Dzięki temu raportowi zobaczysz, które produkty Ci szkodzą a które pomagają, które z nich wpływają na Twoją nadwagę a które pozwalają Ci sie jej pozbyć

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Co otrzymam w ramach badania DNA 08
Geno Odchudzanie?

Opracowany na podstawie indywidualnych uwarunkowań genetycznych program. Taki program prowadzi nawet do 2,5 razy skuteczniejszego odchudzania niż programy standardowe.

Placeholder

Analiza ponad 8 mutacji genów



Placeholder

Analiza:
Przyczyny otyłości



Placeholder

3 fazowy program skutecznego odchudzania


Placeholder

Narzędzia do planowania indywidualnej diety



Placeholder

Narzędzia do planowania i rejestrowania wyników i programu ćwiczeń



Placeholder

Raport 1000 produktów i ich zgodności z genotypem



Wykonaj badanie
DNA 08 Geno Odchudzanie, zrzuć zbędne kilogramy i zdobądź ciało o którym marzysz od dawna!


Cena: 1 945 zł


Cena zawiera koszt badania oraz zestaw do pobrania DNA

Dostępne także w pakiecie DNAnutriControl

Teraz tylko 1 945 + 100 = 2 045 zł

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, wysyłka zestawu do pacjenta oraz transport zestawu od pacjenta terenie Polski do laboratorium

Teraz tylko 1 945 + 500 = 2 445 zł

Zamawiam badanie DNA 08 Geno Odchudzanie

Cena zawiera: koszt badania i materiałów, międzynarodowa wysyłka zestawu do pacjenta, transport zestawu od pacjenta do laboratorium

Najnowsze technologie,
austriacka jakość i precyzja badania


LABORATORIUM NOVOGENIA jest jednym z najnowocześniejszych i najbardziej zautomatyzowanych laboratoriów w Europie. Posiada liczne certyfikaty i systemy kontroli jakości przewyższające międzynarodowe standardy.